7 august 2017

Articole de bază pentru sfârșitul verii

#outfit de vară#piese-cheie#sfaturi de stil#stil masculin#ținute de vară

În fiecare an, ne pregătim pentru vară încă de la începutul primăverii, adăugând o mulțime de piese de care avem nevoie „neapărat” (10 perechi de pantaloni scurți din bumbac, în tonuri de culoare ușor diferite, n-ar trebui să intre la acest capitol) pe lista de cumpărături. În iunie, încă nu ne dezmeticim, iulie trece foarte repede, iar în luna august, se simte deja toamna în aer.

Ca întotdeauna, încercăm să prelungim sentimentul verii – purtând blazere din in, cămăși cu mânecă scurtă, espadrile chiar și la sfârșit de septembrie. Până să facem tranziția spre lână și alte textile mai groase, epuizăm toate opțiunile pe care ni le pune la dispoziție garderoba de vară. Pentru ultima lună de vară, iată care sunt piesele care pot sta la baza ținutelor tale.

©DIGEL MOVE
©DIGEL

1. Un sacou ușor, necăptușit

Dacă încă nu ai această piesă în șifonier, e cazul să găsești un sacou stilat, adecvat pentru lunile calde — din stofă ușoară de lână sau din amestecuri din fibre de in și bumbac, fără căptușeală. Va fi piesa de rezistență pentru nenumărate outfit-uri office în lunile de vară, pe care o poți integra și în ținutele de tranziție, începând cu luna septembrie.

2. Un costum de vară ca la carte

Un costum de vară, croit din lână subțire sau in / bumbac, își arată valoarea prin multitudinea de ocazii pe care le „rezolvă” – de la ținuta office de zi cu zi la evenimentele verii. Fie că îl porți întreg, cu un tricou într-o culoare sau cu un pulover subțire seara, fie că îl separi în piese de sine stătătoare, pentru ținute în stiluri diverse, costumul de vară rămâne o piesă de nădejde până la finalul sezonului cald.

3. Teniși și espadrile ușoare

Sunt simpli, comozi, casual și totuși potriviți pentru ținute mai stilate decât combinația tricou + jeans – deci nu te poți lipsi de tenișii din pânză. Poartă-i cu de toate: de la pantaloni scurți, la pantaloni chino suflecați deasupra gleznelor sau, dacă vrei un pic de „time off” de la uniforma de birou, cu pantaloni office și cămăși Oxford impecabile.

©Marks & Spencer

4. Puloverul din lână subțire

Din nou, ținutele de august-septembrie sunt marcate de diferențele tot mai mari dintre temperaturile din timpul zilei și cele din timpul nopții – bineînțeles că puloverul nu avea cum să scape din această listă. Ideal pentru combinații contrastante – cu pantaloni scurți, jeans în culori deschise sau chiar pantaloni tailored, pentru ținute urbane. Bonus: acum ar fi singurul moment în care un pulover alb nu ar risca să arate lipsit de gust.

5. O jachetă bomber

Pentru nopțile din ce în ce mai răcoroase, ai nevoie de o jachetă în stil bomber. Poart-o cu pantaloni din denim negru sau gri sau cu jeans clasici și cu o pereche de Derby moderni, cu talpă groasă. Adaugă un tricou cu guler polo sau o cămașă cu imprimeu grafic. Ieșire în oraș, plimbare lejeră pe străzile unui oraș european pitoresc, seară în club – ești pregătit, practic, pentru orice.

6. Pantalonii scurți cu imprimeu

Ai prins o pereche-două de pantaloni scurți cu imprimeu la reducerile de sezon? Cu atât mai bine. Pantalonii scurți își mențin relevanța, în special pentru cei care pleacă în concediu ultimii. Ni-i imaginăm atât cu cămăși din in, lejere, și cu pantofi loafer, cât și cu un tricou simplu și un blazer din bumbac, necăptușit. În cele din urmă, pentru dimineți cu briză răcoroasă, poartă-i cu un pulover subțire și moale și cu espadrile din pânză în picioare.