28 iulie 2017

Cum eviți cele mai frecvente probleme în ținutele de vară

#faux pas#outfit de vară#reguli de stil#sezon cald#ținute de vară

©Faconnable

Din cauza căldurii și a lipsei tot mai pronunțate de chef de a-ți petrece zilele de vară la birou, se poate întâmpla să alegi din șifonier sau magazin tocmai piesele nepotrivite pentru un anumit context.

Deci, vrei să știi dacă faci vreuna din cele mai comune greșeli vestimentare, tipice pentru sezonul cald? Să le luăm pe rând.

1. Tricourile decoltate sau fără mâneci

Problema — E foarte simplu: un maieu este, în cele mai multe situații, inadecvat pentru ținutele urbane (excepție fiind cele sport sau cele pe care le porți la piscină). Mai mult – acesta nu flatează orice tip de fizionomie, așa că, dacă n-ai mai trecut pe la sală în ultimele luni, ar trebui să te gândești de două ori înainte să porți o astfel de piesă.

Soluția — Alege tricouri și cămăși cu mânecă scurtă în materiale cât mai naturale și croiuri cât mai potrivite pentru tine. Mizează pe bumbac 100% organic și in, iar din punct de vedere cromatic, rămâi la culori cât mai deschise.

2. Șlapi sau flip-flops, pe stradă

Problema — Încălțăminte total inadecvată, în oraș.

Soluția — Nu, nu și nu – acesta e singurul răspuns pe care îl poți da, atunci când te întrebi dacă e cazul să porți șlapii de piscină sau plajă și în oraș. Dacă suferi din cauza căldurii și nu poți purta pantofi închiși (precum loafers, boat shoes sau mocasini din piele întoarsă), atunci caută o pereche de sandale moderne și ușoare, din piele, cu care te poți aventura și în oraș (dar NU la birou). În general, tenișii din pânză de bumbac, albi sau în tonuri deschise de albastru, bej sau gri, sunt cei mai confortabili și versatili pentru zilele caniculare.

©De Fursac
©Brooks Brothers

3. Pantofi cu șosete (vizibile)

Problema — Mai trebuie să intrăm în detalii?!

Soluția — Vara e pentru pantofi purtați relaxat, nonșalant, confortabil – fără șosete (dacă poți) sau cu șosete joase, decupate (care nu se văd). Încălțămintea de calitate pentru sezonul cald îți permite acest „capriciu”.

4. Pantaloni „trei sferturi” sau pantaloni prea scurți

Problema — La capitolul pantaloni de vară, excesul de zel poate lua două forme: fie nu-ți place să-ți expui picioarele și crezi că o pereche de pantaloni trei-sferturi te scutesc de asta, fie nu realizezi cât de mult ți-ai expus picioarele, concentrându-te doar pe factorul „confort”.

Soluția — Fii foarte atent și exigent cu pantalonii scurți: lungimea trebuie să fie undeva între două-trei degete sub genunchi și o palmă deasupra genunchilor, iar croiul nu atât de slim cât să fie numit „strâmt”, nici atât de larg încât să lase mai mult de o palmă liberă între material și picior. Sintagma „pantaloni scurți stilați” e cât se poate de realistă și accesibilă, în 2017!

5. Cămașă cu mânecă scurtă, la sacou / blazer

Problema — Din nou, accentul pe confort îi determină pe unii bărbați să poarte sacou sau blazer, atunci când sunt nevoiți, însă cu o cămașă cu mânecă scurtă. Eșecul devine cu atât mai mare cu cât ținuta ar trebui să fie mai elegantă, și, din nefericire, nu puține sunt aparițiile cămășilor cu mânecă scurtă la nunți sau alte petreceri semi-formale.

Soluția — Costume, blazere și cămăși mai subțiri, adaptate sezonului. Blazere fără căptușeală, în care poți respira — precum cele de la DIGEL, din fibre speciale pentru sezonul cald. Cămăși smart casual cu mâneci care se lasă suflecate. Purtarea cămășilor casual în ținute relaxate și lipsa celei mai mici tentative de a le integra în ținute elegante sau de seară.