6 iunie 2017

Ghid stilistic: piese cu imprimeuri multicolore

#imprimeuri#sfaturi de stil#stil personal#ținute de vară

Nimic nu reîmprospătează o ținută mai bine decât o piesă cu un imprimeu bine ales  – fie că e monocrom, multicolor, grafic sau de inspirație naturală (floral sau vegetal). Și, pentru că sezonul cald readuce în vizor nuanțele curajoase și micile excentricități în garderoba masculină, e deja timpul să te întrebi: cum poți purta imprimeurile, vara aceasta?

©LBM 1911
©DIGEL

Cămașa „statement”

O cămașă cu imprimeu grafic deja nu mai este o piesă care să provoace întrebări retorice – aceasta e relativ ușor de adaptat la orice stil de ținută și devine din ce în ce mai acceptată și în mediul office. Important e să ții cont de cromatica imprimeului atunci când îți construiești ținuta și să păstrezi, pe cât posibil, restul elementelor simple, lăsând cămașa să fie punctul focal al ținutei.

În funcție de cămașa aleasă și piesele care o acompaniază, poți obține o varietate de stiluri și ținute:

1. Cămașa office slim-fit

Versiunea smart a cămășii cu imprimeu dă tonul unor outfit-uri memorabile pentru orele 9-17. Poart-o cu pantaloni „tailored” din bumbac de calitate sau lână subțire și cu un blazer navy cu construcție ușoară. În zilele de casual Friday sau într-un mediu office mai relaxat, poți înlocui pantalonii smart cu o pereche de pantaloni din jeans sau denim deschis la culoare.

2. Contraste smart casual

Zilele tot mai calde aduc nevoia de a purta croiuri mai lejere pe lângă corp – acum poți opta pentru o cămașă cu un croi relaxat și guler răsfrânt. Poart-o cu pantaloni din denim alb sau gri, cu pantofi „loafer” și un blazer din in sau, alternativ, cu chinos, o jachetă din denim și adidași minimaliști.

3. Experimente casual

Intră în sfera ținutelor moderne cu un aer ludic și alătură piese casual, dar inedite: o jachetă bomber dintr-un material aparte, o cămașă cu mânecă scurtă și imprimeu tropical, o pereche de pantaloni cu noul croi lejer sau un blazer din bumbac cu guler șal și cordon în talie.

©DIGEL
©TOMMY HILFIGER

Pantalonii cu imprimeu grafic

Dacă o cămașă cu imprimeu pare ceva mai abordabilă, în schimb pantalonii dintr-un material care atrage toate privirile fac parte din repertoriul celor puțini: trebuie să ai un stil foarte îndrăzneț și multă încredere de sine ca să îți „iasă” această mișcare stilistică.

Modelul de pantaloni pe care îl alegi depinde mult de… ce găsești! În orice caz, pantalonii cu imprimeu nu sunt o piesă cu care să te întâlnești în orice magazin. Dacă ai la dispoziție o pereche de pantaloni bine croiți, poartă-i cu o cămașă albă simplă (nu excesiv de elegantă – mizează, în schimb, spre un croi relaxat), cu pantofi Derby negri de sezon (alternativa casual: „trainers” albi din piele) și cu o jachetă sau un blazer cât mai neutru, a cărui nuanță să se potrivească cu imprimeul pantalonului.

Accesoriile

E vremea ideală pentru eșarfe, iar batistele de buzunar rămân indispensabile ori de câte ori porți sacou sau blazer. Profită de aceste accesorii și alege-le pe cele în culori vibrante! Adaptează cromatica la nuanțele ținutei (un imprimeu pastelat pentru o ținută în tonuri deschise sau unul intens pentru tonuri închise) și limitează-te la unul sau două accesorii-cheie.