22 iulie 2017

Inul — un material versatil pentru lunile calde

#costumul#in#materiale#outfit de vară#stil business#stil masculin

Când arșița verii devine tot mai greu de ignorat, îți amintești de unul dintre cele mai răcoroase și confortabile materiale: inul. Și, pentru că fibrele naturale de in și-au găsit acum noi modalități de a se integra în garderoba ta de vară, vei vedea că poți alege haine (și accesorii complementare) din in pentru aproape orice context.

©MASSIMO DUTTI
©TED BAKER

Cămașa din in

Cămașa din in e o piesă clasică, asociată de obicei cu relaxarea unei zile leneșe de vară sau cu ținutele de vacanță. Însă ultimii ani au adus modele de cămăși din in tot mai diverse, de la cele casual, cu guler bandă și croi larg, la cele Oxford, pregătite pentru outfit-urile office la patru ace.

Când alegi o astfel de cămașă, ghidează-te după contextul în care vrei să o porți. Rămâi la croiuri lejere și la un in cât mai subțire și pur, care se va șifona în timpul purtării (asta făcând parte din farmecul materialului). Optează pentru croiuri cambrate și amestecuri de fibre pe bază de in, care garantează păstrarea formei cămășii office.

Blazerul și costumul din in

Tot ultimii ani i-au adus acestui material un rol și mai central în garderoba de birou, prin piese tailored precum blazerul sau costumul din in – alternative foarte inspirate la blazerul sau costumul din bumbac necăptușit, cele din urmă înclinând mai mult balanța spre zona casual.

Totuși, un costum sau blazer din in nu e o achiziție ușor de făcut și purtat: trebuie să fii foarte atent la croi și la compoziția materialului, pentru că orice defect la acest nivel va fi și mai vizibil în cazul inului, care se încrețește și se șifonează foarte ușor.

Odată ce ai găsit modelul perfect, de preferat într-o nuanță de nisip pe care o poți combina cu orice pereche de pantaloni și cămașă office, te vei bucura de o piesă care îți ridică ținutele smart casual la un nou nivel.

Pantalonii din in

Scurți, pentru timpul liber, sau lungi, pentru ținute de oraș inspirate din stilul Rivierei, pantalonii din in sunt chintesența confortului pe timp de vară.

Totuși, dacă vrei să eviți acel efect de șifonare caracteristic materialului natural, cu pantalonii îți va fi cel mai greu să faci asta – așa că e preferabil să-i rezervi situațiilor lipsite presiunea unui anumit cod vestimentar. Poartă-i cu piese la fel de relaxate – bluze și tricouri subțiri, blazere cu construcție ușoară, espadrile sau ghete din pânză.