23 martie 2017

3 tendințe în moda primăverii

#modă#primăvara 2017#tendințe#trend report

©Club Monaco

Fiecare primăvară începe cu redescoperirea garderobei de sezon cald: parcă vezi pentru prima dată rochiile, fustele, imprimeurile florale și topurile lejere de care ai reușit să uiți, în ultimele 5-6 luni. E timpul să aduci prospețime în outfit-urile de zi cu zi.

În plus față de „arsenalul” existent, apar propunerile noi ale designerilor și magazinelor. Din varietatea de tendințe care conturează un sezon plin de energie și feminitate, iată care sunt cele 3 pe care le vei întâlni foarte des, în următoarele luni.

©Elizabeth & James
©Club Monaco

O interpretare modernă a cămășii

Un trend înrădăcinat în moda anului trecut, care a continuat să marcheze colecțiile de primăvară 2017: cămașa din poplin deconstruită, modelată cu imaginație, prezentă acum prin croiuri și elemente inedite.

O poți găsi în versiuni precum: decupată în zona umerilor sau a coatelor, drapată, înnodată, cu pliseuri sau volane aplicate, supradimensionată sau „cropped” (scurtată până în zona taliei). Punctul comun al noilor modele de cămașă: materialul, care rămâne un poplin lejer și plăcut la purtare, în combinații de nuanțe deschise: alb cu albastru, roșu sau galben.

Cămașa reinventată poate revitaliza atât o ținută office ancorată în piese clasice (pantaloni conici, blazer, pantofi cu toc mediu), cât și „uniforma” casual care se bazează pe cea mai confortabilă piesă din garderoba ta: bineînțeles, jeanșii.

©Alice & Olivia

Inspirație: stilul feminin al anilor '50

Stilul remarcabil al anilor ’50 a revenit sub lupa designerilor în acest sezon, fiind abordat de data asta cu mai mult pragmatism și prospețime în zona detaliilor, țesăturilor, asocierilor stilistice. Ia în considerare o piesă „statement” versatilă, precum o fustă cloș de lungime midi sau o rochie de seară cu silueta de tip clepsidră (inventată de Cristobal Balenciaga în aceeași perioadă) și nu uita nici de accesorii: turbanul, eșarfa din mătase, ochelarii de soare în stil „cat-eye”.

Pentru outfit-urile tale office, te vei putea inspira din stilul actrițelor iconice din perioada anilor ’50-’60, precum Audrey Hepburn, Sophia Loren, Brigitte Bardot, care au purtat cu multă grație piesele asociate cu perioada în cauză: rochii cu talia accentuată, rochii-cămașă, fuste în stil cloș de lungimi variate, taioare perfect croite, pantaloni de tip țigaretă, imprimeuri în culori vibrante. Acompaniază ținutele cu pantofi cu toc mic sau mediu, în ton cu sezonul.

©Co
©Audra

Romantism și spontaneitate: volanele

Romantismul e pe val, în 2017 — și își lasă amprenta asupra modei prin croiuri feminine, construcții fluide, transparențe, rochii lungi sau forme de tip cloș. Însă cel mai mult ne întâlnim, primăvara aceasta, cu volane.

Le vei găsi aplicate pe bluze diafane, cămăși din bumbac, rochii office moderne, rochii de seară seducătoare, pulovere ușoare, chiar și jachete sau bluze din molton. Inevitabil, volanele creează un efect „wow” în ținutele tale pentru orice ocazie.

Singurul lucru pe care trebuie să-l păstrezi în vedere este asocierea volanelor cu piese care echilibrează volumul ținutei: o cămașă sau o bluză cu volane are nevoie de pantaloni sau o fustă cu croi drept sau slim, în timp ce aceleași volane aplicate unei fuste creează nevoia unei piese deloc voluminoase în zona superioară a ținutei.