25 octombrie 2017

Cum integrezi pantofii sport în garderoba smart casual

#combinații business#contraste#lectii de stil#stil personal#tendințe

©CLUB MONACO
©TOD'S

Sigur ai mai văzut până acum ținute care alăturau două elemente aparent opuse: piese business și pantofi sport sau teniși – în poze. În realitate, puțini bărbați se avântă pe un teritoriu încă destul de intimidant, în care nimeni nu mai ține cont de registrele stilistice. Cu atât mai mult îți sugerăm să încerci această strategie curajoasă de styling – creând o ținută echilibrată bazându-te pe piese tailored și încălțăminte sport.

Cum reușești să faci asta? Luând în calcul următoarele 5 criterii simple.

Pantofi de calitate

Să lucrăm în primul rând cu premiza că outfit-ul tău începe cu piese business și smart casual bine alese: un costum sau blazer modern și versatil, o cămașă perfect croită sau un pulover din fibre de calitate. Dacă pantofii sport deja creează un contrast prin stilul lor, nu e cazul să contrasteze și din punct de vedere calitativ cu restul ținutei.

Îți recomandăm să alegi încălțări sport de la branduri cu renume, cu care mergi la sigur. Și trecem imediat la punctul următor.

©MR. PORTER

… cu design (preferabil) minimalist

Desigur, impactul unei perechi de adidași Rick Owens sau din colecțiile exclusiviste bazate pe colaborarea dintre diverși designeri și branduri sport este de necontestat – însă puțini sunt bărbații care au un stil atât de excentric în viața de zi cu zi. Pentru noi, ceilalți, adidașii trebuie să fie:

— cât mai simpli ca design și cromatică – albul e nuanța pe care ar trebui să mizezi, în sezonul cald, însă poți la fel de bine să te îndrepți spre culori mai ușor de întreținut (gri, bleumarin, nuanțe de bej);

— preferabil din piele sau piele întoarsă – materiale care completează în mod armonios eleganța unui ansamblu predominant business sau smart.

©CLUB MONACO
©MARKS & SPENCER

Piese „tailored” versatile

Cu alte cuvinte, piesele pe care se bazează „experimentul” sartorial ar trebui să fie:

— croite slim sau drept, dar fără volum nedorit în zona pantalonului sau a mânecilor sacoului;

— în culori ușor de abordat (negru, gri, bleumarin, bej sau kaki);

— fabricate din materiale în mod esențial destinate ținutei de zi – materiale de evitat: lâna prea prețioasă sau lucioasă. Materiale preferabile: lâna subțire și mată, bumbacul, inul.

— de preferat, cu cât mai puțină căptușeală și umplutură în zona umerilor sacoului.

Brandul care se remarcă în mod special cu acest echilibru între confortul stilului casual și prestanța pieselor smart este DIGEL — prin linia sa DIGEL Move, din care poți găsi o selecție reprezentativă de produse în magazinele noastre. Blazere fără căptușeală, pantaloni moderni, costume contemporane — toate piesele DIGEL Move sunt rezultatul unei abordări de succes a cerințelor stilului masculin contemporan.

… fără stofe cu modele grafice.

Nu îți recomandăm dungile sau carourile – acestea ar trebui păstrate pentru contexte mai sobre, unde pantofii formali sunt indispensabili. Desigur că mereu există excepții, așa că dacă stilul tău personal îți permite, încearcă să porți teniși albi din piele cu un costum gri cu carouri albe – din lână subțire. Un outfit nu lipsit de riscuri, dar care sigur se remarcă.

Ai grijă la lungimea și „căderea” pantalonului.

Un detaliu pe care, deși l-am lăsat la sfârșit, cu siguranță nu e cel mai puțin important de pe lista noastră. Pantalonii acestei ținute nu au voie să cadă neglijent peste adidași – și dacă regula tivului care doar atinge partea superioară a pantofului funcționează în cazul încălțămintei formale, când ne referim la pantofii sport, povestea se schimbă.

Pantalonii pe care îi porți în acest context trebuie să fie mai scurți, în așa fel încât nu vor atinge sneakerșii din picioare – fie lași scurtarea lor pe seama croitorului, fie le faci o manșetă improvizată, netezită cu călcătorul.