6 septembrie 2017

Primele schimbări în garderoba de toamnă

#garderoba office#sezon nou#stil de toamnă#stil personal#toamna

©RAMSEY
©DIGEL

Luna septembrie încă are un aer de vacanță, de vară, de… leneveală plăcută, ca să fim sinceri. Însă în zilele de concediu care ți-au mai rămas, ar fi util să incluzi o trecere în revistă a garderobei, pentru prima lună care ne introduce în sezonul nou.

1. Depozitează bine hainele de sezon cald.

Odată ce temperaturile încep să scadă, nu are rost să mai păstrezi piesele de vară în șifonier (piese din in, pantaloni scurți, blazere necăptușite, cămăși cu mânecă scurtă, etc.) – dacă ești 90% sigur că nu le vei mai purta. Împătură-le bine și depozitează-le în saci vidați sau într-un dulap rezervat hainelor „extra-sezon”, unde nu te încurcă. Astfel, nu numai că faci loc pentru o garderobă mai „aerisită”, ci și le păstrezi într-o formă mai bună pentru primăvara viitoare.

2. Păstrează ce poți purta în lunile următoare.

Totuși, în timp ce sortezi garderoba pentru toamnă, gândește-te bine: ce poți purta și în lunile următoare? Mai ales cu neobișnuita căldură a toamnei pe care am experimentat-o în ultimii ani, multe piese vor continua să fie utile până la sfârșit de noiembrie sau chiar de-a lungul întregului sezon rece.

De la cămăși din bumbac sau denim ușor, la jeans deschiși la culoare, pantaloni din bumbac sau chiar ghete „desert” din piele întoarsă – gândește-te ce componente ale garderobei de vară pot face parte din ținutele pentru sezonul de tranziție.

©BANANA REPUBLIC
©CLUB MONACO

3. Fă-ți loc pentru piese noi – eliberându-le pe cele pe nepurtate.

La fiecare schimbare de sezon, e mai mult decât indicat să-ți triezi garderoba – căutând piesele pe care nu le-ai purtat deloc în ultimele luni. Fiecare își găsește rețeta proprie pentru aerisirea garderobei: fie ești creativ și găsești noi idei pentru purtarea acestor piese, fie ceri intervenția unui croitor în cazul hainelor care nu îți stau bine din motive legate de croi sau de un număr ales greșit, fie renunți din prima la orice haină care nu îți aduce o minimă bucurie, atunci când o îmbraci.

4. Explorează posibilitățile noului sezon.

În final, după ce ai făcut inventarul propriilor resurse, e timpul să identifici:

La ce capitol mai ai completări de făcut;

Poate că ai nevoie de un nou costum business, de o pereche bună de pantofi sau e cazul să-ți schimbi geanta office. Poți împărți achizițiile în funcție de priorități sau investiție: care sunt piesele de care ai cea mai mare nevoie și care sunt cele în care merită să investești (costumul, pantofii, geanta sau pardesiul de iarnă sunt primele pe lista de investiții).

Ce piese noi ai vrea să încerci, în noul sezon.

Poate fi o pereche de pantaloni cargo – dacă nu ai avut niciodată acest model; poate o pereche de bocanci în stil modern (casual, cu talpă „track” și accente de culoare) sau o jachetă parka de calitate. Uită-te peste tendințele noului sezon și caută în magazine piesele care îți stârnesc interesul. Până la urmă, întotdeauna e o idee bună să explorezi fațete noi ale stilului masculin!