23 mai 2017

„Refresh” vestimentar: idei pentru ținute de mai

#imprimeuri#sfaturi de stil#smart casual#stil masculin#styling de primăvară

©GANT RUGGER

Luna mai aduce prima schimbare puternică a ținutelor de zi cu zi: acum renunți și la ultimele piese groase pe care le mai păstrai pentru stilul de tranziție. Stofele greoaie, denimul gros, cămășile din fibre pline, puloverele, jachetele căptușite — toate vor fi înlocuite de piesele mult mai relaxate și pline de energie ale sezonului cald.

Cum îți împrospătezi garderoba pentru începutul verii? Poți privi spre piese noi: imprimeurile florale, vegetale sau abstracte sunt o formă ludică de a îmbogăți ținutele din luna mai; pantalonii cu glezna la vedere îmbină stilul cu confortul. Însă în același timp poți regândi rolul unor piese de bază, precum tricoul sau puloverul subțire.

©Mango Man
©Brooks Brothers

Imprimeuri florale și vegetale

Ce-ar fi primăvara fără flori? În cazul în care ai rezistat tendințelor florale în stilul masculin, insistăm să încerci dacă nu o cămașă cu imprimeu floral în toată regula, atunci măcar o batistă de buzunar sau o eșarfă cu motive florale stilizate.

Sezonul acesta marchează o reapariție a cămășii cu mânecă scurtă, al cărei iz de vacanță și a cărei detașare de normele standard în ținuta masculină se potrivește perfect cu alura unui imprimeu grafic multicolor.

Ca atare, dacă vei găsi o cămașă înflorată care trece testul stilului tău, poart-o cu pantaloni chino, jeans sau pantaloni din denim alb, cu loafers sau „monkstraps” în picioare și, dacă e cazul, un blazer deconstruit deasupra.

Tricou polo în loc de cămașă

Din nou, putem da vina pe vremea schimbătoare și pe zilele tot mai toride, care ne influențează deciziile vestimentare. Dacă nu ești constrâns de vreo etichetă vestimentară la locul de muncă, atunci cu siguranță vei înlocui tot mai des cămașa office cu… tricoul cu guler polo.

Acest tricou are minunatul beneficiu de a fi: 1. mult mai confortabil decât o cămașă, în zilele foarte calde; 2. totuși, prezența gulerului îl face potrivit ca înlocuitor (temporar) al cămășii, dedesubtul unui blazer din fibre ușoare. Evident, felul în care e croit determină succesul sau eșecul acestei ținute, așa că: fără compromisuri la acest capitol.

©De Fursac
©Vincenzo Grillo @FashionWirePress

Pantaloni „cropped”

În alte cuvinte, pantalonii scurți până deasupra gleznei — o găselniță pe care o datorăm modei ultimilor ani —  rezolvă două probleme cu care sigur te-ai întâlnit până acum: dificultatea de a găsi o lungime de pantaloni adecvată (fără intervenția unui croitor) și disconfortul purtării acelorlași pantaloni office lungi, pe parcursul lunilor calde.

Pantalonii „cropped” nu numai că lasă loc de mult mai multă lejeritate în zilele calde, fiind o alternativă a pantalonilor scurți acceptabilă și la birou, dar și creează o linie mult mai corectă a pantalonului, care nu se mai încrețește în zona gleznei.

Și să nu uităm scopul lor principal: a-ți permite să porți pantofi cu gleznele la vedere, fără șosete vizibile, în timpul verii.

„Layering” de sezon cald

Știm că „layering” e un artificiu stilistic despre care vorbim pe larg în special în sezonul rece, dar straturile subțiri de haine aduc soluții salvatoare pentru zilele și diminețile răcoroase, începând cu luna mai.

Poți alege pulovere sau cardigane subțiri purtate peste cămașă, pentru stilul smart casual, iar în timpul liber poți conta pe lejeritatea combinației tricou și cămașă din in sau denim. Te provocăm să încerci și viceversa: un tricou purtat peste o cămașă slim fit. Rezultatul te va surprinde!